PFAS

PFAS, of per- en polyfluoralkylstoffen, zijn wijdverspreide chemische verbindingen die in verschillende producten worden gebruikt vanwege hun water-, vet- en vuilafstotende eigenschappen. In de loop der jaren zijn er echter steeds meer zorgen ontstaan over de schadelijke gevolgen ervan voor de menselijke gezondheid en het milieu. Deze ‘forever chemicaliën’ worden niet gemakkelijk afgebroken en hopen zich op in organismen, waardoor drinkwater, bodem, lucht en voedselketens worden aangetast. PFAS is in verband gebracht met ernstige gezondheidsproblemen, waaronder bepaalde vormen van kanker, een verzwakt immuunsysteem en reproductieve problemen. Ook dieren op het land en in het water worden negatief beïnvloed door blootstelling aan PFAS.

Milberg heeft uitgebreide internationale ervaring met PFAS-gerelateerde kwesties.

In Nederland helpen we een groep vissers die getroffen zijn door PFAS-verontreiniging in de Westerschelde. Milberg werkt samen met Amerikaanse advocaten die eerder juridische stappen hebben ondernomen tegen bedrijven als 3M en DuPont/Chemours, chemische experts, PFAS-schade-experts, onderzoeksjournalisten en NGO’s als ChemSec.

Via deze verbindingen ondersteunt Milberg slachtoffers van PFAS-besmetting, waardoor ze in staat worden gesteld op te staan tegen de vervuilers en het bewustzijn over het PFAS-probleem wordt vergroot.